BATMAN / MERKEZ - Atatürk İlkokulu

Ara

"Hayata İyi Bakarız" Ekolojik Okuryazarlık Projesi Kapsamında Okulumuzda Etkinlik yapıldı.

Hayat Holding'in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle, özellikle çocuklarda iklim değişikliği farkındalığına katkıda bulunma, gezegendeki kaynakların kıtlığına dikkat çekme, kaynakları koruma ve bilinçli tüketmeye yönelik davranışları geliştirme hedefiyle hayata geçirdiği Ekolojik Okuryazarlık Projesi çerçevesi içinde okulumuzdada çeşitli çalışmalar yapıldı. 'Hayata İyi Bakarız’ mottosuyla başlatılan projede okulumuzda  ilkokul 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri ile öğretmen ve velilere ekolojik okuryazarlık düzeylerini artırmak için farkındalık etkinliği yapıldı.

Öğrencilerimize sürdürülebilir bir dünyanın hikayesini anlatmak ve öğrenmek, iklim değişikliği konusunda bilgi ve farkındalıklarını arttırmak için "Hayata İyi Bakarız" projesi etkinliği yapıldı.

Hayata İyi Bakarız Ekolojik Okuryazarlık Projesi Eğitimi :1)Çevre Okuryazarlığı 2)Doğal Kaynaklar ve Sürdürülebilirlik 3)Canlı Çeşitliliği 4)İklim ve iklim Değişikliği başlıkları kapsıyordu.Bu içeriklerle  ilgili bir çok çalışma ve video sunumları yapılarak;öğrencilerimize erken yaşta çevre bilinci kazandırarak farkındalık yaratmak amaçlandı. Proje ile ilgili gözlem inceleme amaçlı TP muhtelif yerlerine gezi gerçekleştirildi.Öğrencilerimizin bu güzel çalışmalarından dolayı ; Tp Beyaz Saray Yemekhanesinde döner ve ayran ile  ödüllendirildi. Gününü  gün eden öğrencilerimiz okula dönüş yolunda hazırlamış oldukları “Hayatta İyi Bakarız”afiş ve sloganları çoşkuyla sevinçle  seslendirerek etkinlik sonlandırıldı.

Proje uygulama sürecinde büyük emeği olan 3/B Sınıf Öğretmeni Siraç AKÇAY a,  okul rehberlik servisimize, okulun tüm öğretmenlerine ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda "İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası" okulun konferans salonunda 3/B sınıfı öğrencilerimiz tarafından insan haklarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için etkinlik yaptılar .Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi´ni 10 Aralık 1948 günü kabul etmiştir. Otuz maddelik bu bildiri, bütün dünyada insan haklarının korunmasını amaçlamaktadır.

Etkinlikte ;İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsinin İnsan Hakları olduğu vurgulandı.İnsan hakları, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bir davranış olduğu dile getirildi.Okulumuzda öğrencilerimiz tarafından bunun önemine dair panolar düzenlendiği gibi  hazırlamış olduğu pankartlar üzerindeki insan hakları sloganları okulun tüm sınıflarını dolaşılarak  farkındalık oluşturdular.

Öğrencilerimize ;EBA üzerinde insan hakları ile ilgili video gösterimi ve “Savaşın çocukları” şiiri izletildikten sonra “İnsan Hakları Uğruna” şarkısı hep birlikte çoşkuyla seslendirerek etkinlik sonlandırıldı.

3/B Sınıf Öğretmeni;Siraç AKÇAY ” Dil, din, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin bütün insanların eşit olduğunu, insan hakları bilincini, demokrasi anlayışını öğrencilerimize yerleştirmek ve “Fikri Hür, İrfanı Hür Nesiller” yetiştirmek adına okulumuzda 10 Aralık İnsan Hakları ve Demokrasi Haftasını coşkuyla kutladık.Etkinliğimize;misafir olarak gelen eski mezun öğrencilerim  ; Avukat Mehmet AKDAĞ ve Turgut KESKİN günün anlam ve önemin belirten konuşmalar yaparak etkinliğimize renk kattılar.Bizi eski anılara götürmesini sağlayan ve öğrencilerimize de faydalı bilgi sunan avukatlarımıza bu güzel jestlerinden dolayı çok teşekkür edierim“dedi.

AKÇAY “İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan bu programda emeği geçen okul idaremize(Abdulhakim DOĞU ,Müdür Yardımcılarımız Halit ERKUN-Cengiz ARI ), okul rehberlik servisimize (Çiğdem EKİN-Cafer İLHAN) ve öğrencilerimize teşekkür ederiz”dedi

Bütün dünya el ele olsun,

Filistinli,Gazneli çocuklar ölmesin

Mutluluk baki kalsın.

10 Aralık İnsan Hakları Günü kutlu olsun!

Kas

Okulumuz anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine Rehberlik Servisince Snellen Göz Tarama Uygulaması yapıldı.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk ü anma programı düzenlendi. Öğrencilerimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.Şiirler okundu.Orotoryo ve zeybek gösterisi ile program son buldu.

Ekm

Okulumuzdaki öğrencilerin okuma bilincini geliştirmek ve  farkındalık oluşturmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyasinde açılan OKUMA NOKTASI ziyaret edildi. Ziyaret esnasında İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut KURTARAN öğrencilerimizle sohbet ederek okumanın önemi hakkında tavsiyelerde bulundu.