BATMAN / MERKEZ - Atatürk İlkokulu

ÖĞRENCİLERİMİZ KÜTÜPHANEDE

Öğrencilerimiz  “60.Yıl Kütüphane Haftası  “; Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphane’sinde kutladılar.

Öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir amacıyla kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında  öğrencilerimize  Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi gezdirilip kütüphane tanıtımı yapıldı. Minik öğrencilere kütüphanedeki bölümler tanıtılarak, nasıl kitap bulabilecekleri ve istedikleri kitabı bulduğunda masaya geçip sessizce okuyabilecekleri anlatıldı. Kütüphaneden nasıl yararlanacakları ve kütüphanede uyulması gereken kurallar anlatıldıktan sonra, çocuklara hikaye kitapları hediye edildi. Hediye edilen kitaplar için teşekkür eden minik öğrenciler yaşadıkları bu güzel deneyimle kütüphaneden ayrıldılar. Kütüphaneler Haftası nedeniyle  öğrencilerimizin Halk Kütüphanesine yaptıkları gezide çocuklara kütüphane hakkında bilgiler verildi. Sınıf Öğretmeni Siraç AKÇAY   eşliğinde yapılan bu gezinin çocukların kitaplara olan ilgilerinin arttıracak kitap okuyan ve her daim kendini geliştiren bireyler olabilmelerine katkı sunanacaktır.

03-04-202403-04-202403-04-202403-04-202403-04-2024

Yayın: 03.04.2024 - Güncelleme: 03.04.2024 09:33 - Görüntülenme: 134